sunnuntai 5. kesäkuuta 2011

Mannisdominointia luvassa Kemissä




















Toivottavasti Kemiin tulee edes pari kunnollista tuupparia, ettei voittoni tule olemaan ihan läpihuutojuttu, jossa pyörittelen sokkona Peltomaat sun muut patzerit. Pelasin neljä 30 + 30 min peliä Delfi -nimistä ohjelmaa (eloluku CEGT:n listalla 2670) vastaan; kaksi remiä ja kaksi häviötä. Molemmat remit mustilla. Delfi pelasi Rybka 4:n avauskirjastolla. Toisessa remipelissä minulla oli hyvät voiton mahdollisuudet, mutta en jaksanut kunnolla keskittyä. Delfi ei selvästikään ymmärtänyt avauksessa syntynyttä sotilasasemaa, jossa musta itsepintaisesti pitää kiinni ryöstetystä c4-sotilaasta. Ekassa remipelissä luulin omaavani hyvät voitonmahdollisuudet; uhrasin laadun niin, että minulle jäi lähettiparin tukema laitavapari. Uhraus ei kuitenkaan ollut Rybka 4:n mukaan täysin korrekti.

Nyt vuorossa kirjallisuuden tutkailua. Kävin nimittäin nappaamassa taas Lheadiltä kaikki uutuudet. Ainakin Popovin Chess Lessons vaikuttaa hyvältä läpyskältä. Pitänee tämän päivän aikana työstää vähintään puolet kirjan harjoituksista.

11 kommenttia:

  1. total domination = one word?? Chess Lessons tosiaan on ihan hyvä. Kirjoittaja lienee tosin pelivahvuudeltaan allekirjoittaneen kaltainen patzer, joka jonkun verran näkyy tekstistä läpi. (paljon yksinkertaistusta, ikään kuin lapsille suunnattua opetusta)

    VastaaPoista
  2. Chess Lessons on siitä tosiaan erikoinen, että tehtävät ovat pääsääntöisesti varsin vaativia, mutta verbaaliset selitykset saattavat kuulostaa välillä kuin 6 vuotiaalle suunnatuilta. Mutta ihan hyvä kirja kaiken kaikkiaan. Popov lienee vain FIDE-mestari. Monet näistä tunnetuista valmentajista eivät ole koskaan edes pääseet yrittämään esim. IM-titteliä..

    VastaaPoista
  3. quality chessiltä on tulossa näköjään mania-manniselle kirja :D http://www.qualitychess.co.uk/products/1/122/tactimania_by_glenn_flear/

    VastaaPoista
  4. Joo, pistikin jo aiemmin silmään toi hauska kansi :D Mastering Ches Strategy -kirjassa on lähes identtinen Txd5 laadunuhraus kuin Manninen -Peltomaa rapid-pelissä :O

    VastaaPoista
  5. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  6. Mulla käväs jo v. 2005 luku muistaakseni tasolla 2073 mutta sen jälkeen innostus lakkasi ja mahdollisesti harjoittelun dramaattisen vähentymisen vuoksi pelasin muutamia katastrofaalisia turnauksia, joissa luku tippui ja sen myötä motivaatiota väheni lisää..

    VastaaPoista
  7. Älä runkkaa löysällä munalla.

    Hyöky jalalle ja selo nousuun. OSS:n ykköspöytä kutsuu !

    VastaaPoista
  8. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  9. Luotettavien huhupuheiden mukaan Kemin oma poika Aleksi Wallin on tulossa körmyyttämään Mannista Kemi-turnaukseen. Jännityksellä odotamme, miten Suomen pohjoisimmassa viikonlopputurnauksessa tulee käymään.

    VastaaPoista
  10. Näillä näkymin en ole menossa pelamaan, kun värkkään muuttohommia viikonloppuna. Toisaalta sitä voisi siirtää viikonlopun yli kun huhujen mukaan Kemiin olisi tulossa ainakin pari kunnon päänahkaa.. :)

    VastaaPoista
  11. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista