keskiviikko 4. kesäkuuta 2014

Kirja-arvio: John Nunn's Chess Course


Kirjan nimi: John Nunn's Chess Course
Kirjailija: John Nunn
Kustantaja: Gambit Publications (toukokuu 13, 2014)
Sivumäärä: 317
Sidos: nidottu, pehmeäkantinen
Kieli: englanti
ISBN: 9781906454821
Hinta: n. 24 euroa


Tämän planeetan arvostetuin shakkiteoreetikko John Nunn ei tarvitse esittelyjä, joten mennään suoraan hänen tuoreimman teoksensa kimppuun. John Nunn's Chess Course on tietyllä tapaa jatkoa hänen aiemmille teoksilleen Understanding Chess Endgames ja Understanding Chess Middlegames. UCE on ehdottomasti markkinoiden paras loppupelikirja, kun taas UCM laadukas keskipeliin pureutuva teos. Itse jäin kuitenkin kaipaamaan syvemmällä porautuvaa teosta keskipelin ja loppupelitekniikan osalta, ja JNCC täyttää tämän tarpeen lähes täydellisesti.

JNCC tarjoaa taattua ”Second to Nunn” -laatua. Kirja perustuu Emanuel Laskerin peleihin, ja pääpaino on yleisluontoisilla selostuksilla yksityiskohtaisten analyysien sijasta. Kirjan kuvaavan tittelin mukaan kyseessä on ”complete chess education”, mutta harjoitus-tehtäviä kirjassa on vain 24 kappaletta. Osa lukijoista voi pitää teoksen tarjoamaan tehtävämäärää vähäisenä, mutta lisätehtäviä on helppo poimia lisää kirjallisuudesta tai netistä. Nunnin pedanttiset mutta samalla helppolukuisat selostukset ovat parasta saatavilla olevaa ”shakkikoulutusta”.

Arvosana: *****

Alla on yksi asema lukijoideni pohdittavaksi. Musta on siirtovuorossa. Tee asem-arvio 5 minuutissa. Jos et jaksa odotella vastauksen ilmestymistä, laita JNCC tilaukseen! 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti