torstai 16. heinäkuuta 2015

Kirjevastustaja vältteli avausteoreettisia pääjatkoja
Maaottelun pelit ovat jatkuneet muutaman siirron verran ja vastustajani päätti välttää molemmissa peleissä pääjatkoja. Nyt ollaan oltu jo jonkin aikaa täysin omillaan, sillä kirjoistani ei löydy ko. jatkoja lainkaan ja Chess Assistantin tietokantoja en ole vielä saanut avattua. Tietokannat olisi ilmeisesti pitänyt valkata asennuksen yhteydessä. Anyway, laitoin asiakastukeen emailia muttei ainakaan vielä ole kuulunut mitään.

Mustassa pelissäni vastustajani pelasi Retiä ja hän kamppailee tällä hetkellä lähinnä tasa-asemasta. Tired of bad positions! Play the mainlines! :) Peli näyttäisi nyt etenevän pitkään pakottavaan jatkoon, joka on Komodon ja Houdinin mukaan OK valkeille, mutta alustavien analyysieni mukaan nämä arviot eivät pidä paikkaansa. Ja jos analyyseistäni tulee myöhemmin löytymään aukko, niin voin joka tapauksessa tehdä ikuisen shakin tornin uhrauksella. Lisäksi musta voi tarvittaessa poiketa ko. pakottavasta jatkosta pieneen mutta turvalliseen etuun.

Valkeassa pelissä minulla on pientä "standardietua", mutta mitään kummempaa siinä ei ole vielä tapahtunut.

Minulla on vielä "kellossa" täydet ajat. Vastustajani on pikapuolin kuluttanut kaksi vuorokautta molemmissa peleissä. Olen käyttänyt vastustajani miettimisajasta n. 90 % potentiaalisten jatkojen analysointiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti