sunnuntai 16. lokakuuta 2011

5 min pikashakin Suomi-Ruotsi "maaottelu"

Kävin katsomassa OSS:n pelejä Lyseolla ja kisaturistina paikalle oli saapunut Tobian Petterson, jonka haastoin pikapelimatsiin.

A. Manninen - T. Petterson (selo 2140) 5 1/2 - 1/2

Se meni ihan okkei... :) Suoritusluku 2532.

Tässä vaiheessa olin jo menossa haastamaan GM Kulauttajan, jotta saisin edes jotain vastusta, mutta hänellä oli analyysit kesken. Sitten tuli katkera tappio toista ruotsalaista vastaan:

A. Manninen - KvM E. Hermansson 0 - 2  :(

Pelasin Emiliä vastaan kuin aivokuollut gorilla. Tai ainakin eka peli oli ihan penaalista. Ei muuta kuin lisää treeniä. Pelien töllääminen Lyseolla sai kovin peli-innon päälle. Raahen turnaus on jo käytännössä ratkennut. :D

1 kommentti:

  1. GM Kulauttaja, missä olenkaan nähnyt tuon nimen.

    Ai niin, sehän oli tietenkin Suomen Shakki 8/2000. Sami Hämäläinen organisoi II ShakkiNet International -turnausta ja kertoi kokemuksistaan.

    Ennen kuin pelit ylipäätään pääsivät käyntiin, koettiin tai ainakin turnausjärjestäjä koki joitakin mielenkiintoisia hetkiä. Muutamaa päivää ennen turnauksen alkua virolainen suurmestariryhmään tulossa ollut KvM Kaido Kulaots teki juuri sen mitä turnausjärjestäjä eniten pelkää, eli alkoi vaatia aiemmista sopimuksista poiketen etuja itselleen. Kategoria oli juuri ja juuri saatu 9:ään ja virolainen oli ilmeisen tietoinen tästä ja halusi korkean elonsa turvin kiristää makeaa mahan täydeltä.
    ...
    No, Kulaots intti aikansa, että enkös nyt kuitenkin saisi kun teillä on se kategoria ja mahdatkos löytää ketään tilalle, mutta kun periksi ei annettu, virolainen ei ylpeytensä rippeillä kyennyt enää muuhun kuin osanottonsa perumiseen.


    Olisivatkohan ylpeyden rippeet kestäneet Mannisen ehdotuksia ? Tuskin olisi ilmaiseksi pelattu ainakaan... ;)

    VastaaPoista