sunnuntai 9. lokakuuta 2011

Endgame Non-Virtuoso Anssi ManninenLoppepelitaitoni eivät olleet Oulun vartinturnauksessa vielä Karpovin tasoa, vaikka Endgame Virtuoso Anatoly Karpov -kirjaa onkin tullut tutkittua viime aikoina. Oheinen asema on pelistä Nisula - Manninen; musta on siirtovuorossa. 19 siirtoa paiskoin avausvalmisteluja alle puolessa minuutissa. Mustalla oli siinä vaiheessa minimaalinen asenmaetu ja melkoinen aikaetu. Sain etua kasvatettua kiihtyvällä vaihdilla ja ko. asemassa Nisula on jo täysin outplayed. Itse asiassa tähän asti pelasin käytännössä täydellisesti, jos Houdini 2:n analyyseihin on uskomista. Aikaa minulla oli jäljellä n. 10 minuuttia, mutta tuuppasin lähes saman tien f2+?? ja sitten vasta tajusin, että valkea juoksee vain kunikaalla tummaruutuiseen nurkkaan. Peli siis päättyi tasan. Tästä se alamäki sitten lähtikin. Selo tippui nähtävästi 4 tai 5 pistettä.

6 kommenttia:

 1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 2. Siis asema on MUSTAN selvä voitto. Eihän valkea voi voittaa millään. Remi tulee kun ottaa lähetillä f2:n ja juoksee kuninkaalla tummaruutuiseen nurkkaan. Rippen antama jatko on väärä sillä eihän kunigas mene e6:een vaan e4:ään.. tässä jatkossa musta pelaa edelelen voitosta. Lxf2! varmistaa heti remin.

  VastaaPoista
 3. Rippe ei ilmeisesti huomannut, että mustan lähetti pitää C-linjan korotusruudun. Musta voittaa helposti kävelemällä kunkulla daamisivustalle..

  VastaaPoista
 4. Siis eihän valkea edes voi pelata Ke2 kun sotilas koruttuu.. mitä se Rippe höpisee??

  VastaaPoista
 5. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 6. Ainoastaan hyvät pelaajat olivat välttäneet vapaakierrokset ("Uutiset"):

  http://sun3.oulu.fi/~martti/oss/

  VastaaPoista