keskiviikko 7. lokakuuta 2015

Superenginet tappavat kirjeshakin kymmenessä vuodessa

Myhäilen nykyisin tyytyväisenä, kun löytyy asemia, joita vahvimmat enginet eivät ymmärrä. Ja näitä asemia löytyy vielä tänä päivänä varsin runsaasti. Kiistaton tosiasia on kuitenkin se, että enginet kehittyvät vähintään muutamia elopisteitä kuukaudessa ja kymmenen vuoden päästä ne tappavat kirjeshakin lopullisesti.

Tämän vuoksi SM-turnaukseen olisi päästävä mukaan jo ensi vuonna. Kirjeshakkiliitto on päättänyt tiukentaa turnauksen osallistumiskriteerejä niin, että pelaajan vahvuusluvun pitää tammikuussa olla vähintään 2250. Luvun saavuttaminen ei tuota ongelmia, mutta aikataulu on kiusallinen. En edes tiedä, milloin ICCF julkaisee ensimmäisen vuosi-neljänneksen vahvuusluvut. SM-turnauksen on tarkoitus käynnistyä huhtikuussa, mutta jostain syystä vahvuusluvut tsekataan jo tammikuussa.

PS. Promoturnauksen italiaanovastustaja (ICCF Elo 1955) on nähtävästi ruvennut käyttämään Dead Man Defenceä. Hänen asemansa on toivoton, mutta vasta nyt hän on ruvennut käyttämään runsaasti miettimisaikaa. Thinking now can only prolong the inevitable, kuten edesmennyt kirjeshakin GM Robin Smith sanoisi.

PPS. Suomi - Saksa -minimatsi päättyi 1-1. En valitettavasti saanut puristettua voittoa mustasta pelistä. Sakemanni puolusti äärimmäisen tarkasti.

PPPS. Intialainen lähishakin GM luovutti blunderin jälkeen. Siirtoa ei voi sääntöjen mukaan ottaa enää takaisin. Hänellä oli valitettavasti mennyt asemat sekaisin. Olin jo valmistellut "varauloskäynniksi" ikushakkijatkon, joten puolikas siitä olisi tullut joka tapauksessa. Blunderilla ei ole suurta vaikutusta tulevaan vahvuuslukuuni, sillä intialaisella ei ole vielä ICCF Eloa.

"Listen, I don't want to boast but I do happen to be national champion in Scotland. It just isn't conceivable that you can design a program strong enough to beat players like me."  -  David Levy, 1969

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti