sunnuntai 6. maaliskuuta 2011

Kaarlen turnauksen saldo 3,5/5

Palasimme juuri Ouluun. Eka turnaus (uuden shakki-innostuksen alkamisen jälkeen) meni ihan OK; 3,5/5 ja kaikki vastustajat suht kovia. Suorituslukuni oli 2183, mutta tämä olikin vasta alkusoittoa. Lopputulokset eivät ole minulla tiedossa, sillä lähdimme jo aikaisin ajelemaan kotia kohti. Ilmeisesti jaoin kakkossijaa. Palkinto tulee jälkijunassa..

Minulla tuskin on kovin hyviä vertailupisteitä, sillä ekan kierroksen vastustajani törpötteli lauantaina sen verran reippaasti, ettei saapunut sunnuntaiaamuna paikalle. Näillä seikoilla ei ole minulle kuitenkaan merkitystä. Vain ja ainoastaan oman pelitaidon kehittymisellä on merkitystä. Ja kaikissa peleissä tunsin olevani se vahvempi tuuppari (poislukien vikan kierroksen peli eli muutaman siirron remi reissukaverin kanssa). Analyysejä seuraa pikapuolin..

Joku minulle tuntematon "venäläinen suuruus" oli myös tullut pelaamaan Kokkolaan. Kohtasin Igorin 4. kierroksella valkeilla. Kuten ao. kuviosta näkee, Igor on joutunut todella ahtaalle. Hän kuitenkin asetti ovelan ansan pelaamalla juuri Db7-e7!



















"Ei muuta kuin keskusta auki ja piste on himassa", ajattelin.



















Lähdin käymään vessassa odottamatta mustan daamin siirtoa. Kävellessäni takaisin päin ihmettelin, miten daami on edelleen a7:ssä ja minun kello käynnissä. Igor oli tietysti pelannut:

27.. Bxg5 

Outs!! :O Nyt mustalla on etua. Yritin pitää naaman peruslukemilla ihan kuin olisin laskenut tämänkin, mutta todellisuudessa taisin näyttää suurinpiirtein tältä:

















Onneksi onnistuin vielä voittamaan tämä pelin. :-)

23 kommenttia:

  1. Grelsillä on tapana koulutella tuuppareita ;)

    VastaaPoista
  2. Melko kitkerä tappio Grelsille. Luulin, että daami voi hyppiä sotilaan yli :/

    VastaaPoista
  3. Lyseo-matsin kannalta tämä vahvistaa tasaisia asetelmia, myös Haataja on yleensä hävinnyt Grelsille.

    VastaaPoista
  4. Lyseomatsissa ei ole mitään tasaista, sillä olen jo täysin ylivertainen Ridgeen verattuna :-)

    VastaaPoista
  5. Hän kuitenkin asetti ovelan ansan pelaamalla juuri Db7-e8!

    :D

    VastaaPoista
  6. Pelipaikalla liikkui huhu, jonka mukaan ATE ei uskaltanut tulla pelaamaan, sillä hän ei halunnut saada tappiopeliä analysoitavaksi Mannisblogiin :-D

    VastaaPoista
  7. Mitenkähän minusta tuntuu että tämä on Mannisen liikkeelle laittama huhu?

    Todellisuudessa homma meni niin että kun Manninen huomasi että peruin osanoton Kokkolaan niin uskalsi sitten vasta ilmoittautua mukaan ja alkaa rummuttaan varmaa turnausvoittoaan :D

    VastaaPoista
  8. Hah hah.. ATE olisi kyllä ollut pelkkä suupala Manniselle :D

    VastaaPoista
  9. Sanoo mies joka ei pärjää edes Ridgellekään ja kuvittelee että daami voi hyppiä sotilaan yli :)

    VastaaPoista
  10. Anssi vs. Anssi olisi mielenkiintoinen matsi. Manninen tietenkin körmyyttäisi 100-0 ja oman blogin jutut olisivat sen mukaiset, ateblogissa puolestaan olisi tupinaa "vastustajien ikuisesta tuurista"...

    VastaaPoista
  11. ATE:a vastaan voisi hyvin pelata matsin, johon laittaisin peliin 1000e ja ATE 100e. Voittaja korjaisi potin. Tosin en usko ATEn suostuvan moiseen otteluun :-)

    VastaaPoista
  12. Mannisen provot tehoaa tiettyyn rajaan asti mutta tuo rahalla elvistely menee jo mauttomaksi. Tämä keskustelu päättyy osaltani tähän.

    Ja tuon trollin kommentit jätän suosiolla huomioimatta.

    VastaaPoista
  13. Ei ole rahaa millä elvistellä mutta toi 10:1 olisi sopiva panos meidän matsissa.. Panos pitää nimittäin sovittaa tämän hetkiseen pelitasoon :-)

    VastaaPoista
  14. Voimme siis tehdä johtopäätöksen, että ATE ei uskaltaudu matsiin.. :-)

    VastaaPoista
  15. Manninen lauloi aten suohon. :)

    VastaaPoista
  16. Voin ottaa haasteesi vastaan jos hoidat seuraavat pienet velvoitteet mitkä haastajaa luonnollisesti koskee:

    1. Maksat edestakaiset matkani Kajaanista Ouluun ja takas joko Junassa tai Bussissa
    2. Huolehdit majoituksestani ja luonnollisesti maksat myös ruokailuni Oulussa ja järjestät kyydit pelipaikkaan ja takas asemalle.

    Ottelutahti on sama kuin Ridgeä vastaan elikä 1 ottelu viikossa, ja koska olen työkkärin kurssilla niin ottelut voidaan pelata vain viikonloppuisin.

    Elikä ei ole minun uskalluksesta kiinni enää....

    VastaaPoista
  17. Manninen lähtee kohta ryöstöretkelle Lheadin luo.. kaikki uusimmat shakkikirjat lähtevät takavarikkoon :-) Ja tasoero ATEen verrattuna sen kun kasvaa :-D

    VastaaPoista
  18. Verbaaliseen mankeliin joutunut ate yrittää siirtää debattia kotikentälleen, jotta pääsisi sensuroimaan viestejä. Matsille on ateblogissa tiukat ehdot, ihan kuukausipalkkaa ei sentään pyydetä :)

    VastaaPoista
  19. Yleensä tiukat ehdot ovat "hienostuneempi" muoto kieltäytyä ottelusta rökäletappion pelossa.. :)

    VastaaPoista
  20. Manninen osui jälleen naulan kantaan. Kun raukkamainen ate sai haasteen silmilleen, paskoi hän heti housuunsa ja tuli kiire keksiä kaikenlaisia klausuuleja, ettei matsi toteutuisi :)

    VastaaPoista
  21. Aika heikkotasoista provoilua varsinkin Kullervolta. Liiton hallituksen jäsen voisi vähän katsoa mihin sitä jalkaansa työntää

    VastaaPoista
  22. Provoilua ? Normaalia urheilukommentaaria tässä on harrastettu.

    VastaaPoista