sunnuntai 13. lokakuuta 2013

3/4 Kokkolassa

Kaksi voittoa ja kaksi remiä Kokkolassa eli siis 3/4. Tavoitteena oli 3,5/4. Suoritusluku oli 2257 (FIDE), lineaarinen 2264. Selo/Elo on siis nousussa. Jos lasketaan vain Elo-luvun omaavat vastustajat (2,5/3). suoritusluku oli 2337 (FIDE) ja uusi Elo-lukuni Selo-laskurilla laskettuna 2112. Elo lasketaan hieman eri tavalla kuin selo, joten luku saattaa heitellä muutaman pisteen suuntaan tai toiseen.

Alla asema pelistä Manninen - Marjusaari. Ilmeisesti valkea pystyy voittamaan tämän aseman, mutta käytännössä se ei ollutkaan niin helppoa. Peli päättyi tasan.



















Parhaat siirrot molemmilta näyttäisi johtavan daami vs. torni -loppupeliin, joka on "theoretically winning, but is quite tricky to play in practice." (Nunn 2009). Chessbasen mukaan valtaosa suurmestareista ei pysty voittamaan tietokonetta tässä loppupelissä, jos otetaan huomioon ns. 50 siirron sääntö.




















Mustan pitää luonnollisesti välttää viemästä kunkkua nurkkaan, mutta oikeilla siirroilla valkea saa ajettua mustan seuraavanlaiseen zugzwang-asemaan:



















Mustan torni tippuu muutaman shakin jälkeen siirsi hän sen sitten mihin tahansa.

PS. Melkoisia juttuja jäi näkemättä Kokkolan peleissä, kun rupesin niitä alustavasti tutkailemaan koneella. Postailen huomenissa lisää analyysejä..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti