keskiviikko 6. marraskuuta 2013

Konkreettinen lähestymistapa



















Musta on juuri pelannut b6 ja aikomuksena on ilmiselvästi laittaa painetta valkean "nimzokaksariin": Ba6, Qa4 ja Nc6-a5. Tämä on tyypillinen idea niissä nimzovariaatioissa, joissa valkea sallii c-kaksoissotilaan muodostumisen. Näyttäisi olevan vain ajan kysymys, että c4-solttu siirtyy puupalikoiden hautausmaalle. Alkeellisimpia shakkiprinsiippelejä (kehitä nappulat nopeasti jne.) dogmaattisesti noudattava pelaaja todennäköisesti pelaisi e3, mutta silloin hänellä olisi ongelmia c4 sotilaan kanssa; Qa4 jne. tai linnoitus ensin.

Pystyykö valkea mitenkään provosoimaan mustaa siirtämään cxd4? Silloin kaksari muuttuisi suhteellisen vahvaksi keskustasotilaspariksi ja pitkää solttua muistuttava tummaruutuinen lähetti heräisi henkiin. Tämän lyönnin jälkeen todennäköisesti myös daamit vaihtuisivat ja valkealla olisi suuri etu loppupelissä.

Hmm.. mustan kuningasta ei ole turvaamassa ainuttakaan kevytupseeria; ne istuvat vielä tukevasti lähtöruuduissaan. Lisäksi mustan daami on jumissa daamisivustalla.

Keksi vahva siirto valkealle.. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti