keskiviikko 20. marraskuuta 2013

Päivän lähettipähkinäPelaat mustilla ja saat sijoittaa lähetin mihin tahansa vapaaseen ruutuun. Sen jälkeen on luonnollisesti valkean siirto. Mihin lätkäiset lööppärin?

2 kommenttia:

 1. Vaalearuutuinen lähetti tarvitaan, niin kauan kun valkean kunkun saa pidettyä naimisissa ton e-sotilaan kanssa niin mustalla on erinomaiset remisaumat ja jos onnistuu syömään e-sotilaan pois niin musta kuningas pyrkii a1 tahi h8 kulmaukseen... ehkä c6 vois olla paras paikka läntätä lähetti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, vaalearuutuinen lööppäri ainoa keino pitää remi. Kyseessä on ns. aktiviinen puolustus eli valkean e4- sotilaan uhkailu lähetillä alkaa kun valkea yrittää tunkeutua.. pitää remin suht vaivattomasti.

   Tummaruutuinen lähetti eli passiivinen puolustautuminen häviää pakosta. Valkea tunkeutuu mustan asemiin ja uhkaa Txe5 (sopivalla hetkellä) mennen voittavaan sotilasloppupeliin (valkean kunkku ns. avainruudussa). Ja jos valkea ei pääse saman tien uhraan laatua takas sopivalla hetkellä niin sit kunkku saadaan katkaistua daamisivustalle, koska keskelle jäännin kohdalla valkea voi uhata samanaikaisesti lähettiä ja perärivin matitusta

   Poista