perjantai 8. marraskuuta 2013

OSS:n elo-turnaus tähtäimessä

Olen viime päivinä tutkinut lähinnä kahta mestariteosta, Questions of Modern Chess Theory: A Soviet Classic ja Soviet Chess Strategy. Nämä kirjat on pakattu täyteen erinomaisesti selostettuja pelejä ja pelifragmentteja. Tuntuu kuin aivot imisivät uutta shakkiymmärrystä pesusienen tapaan. Tänään kulki 5 min pikapelitkin paremmin kuin koskaan. Tekosyynä pikapeleihin olen käyttänyt Alexander Morozewichin ohejtta, jonka mukaan uusia avauksia pitää testata pikapeleissä, jotta avaukseen liittyvä tuntuma saadaan muodostettua. Hän pelasi runsaasti harjoituspikapelejä Chigorinin puolustuksessa mm. Karpovia ja Kramnikia vastaan.

Jälkikäteen on ruvennut kismittämään se naurettava häviö Joensuussa; vahvuusluku kosahti sen vuoksi taas lähtökuoppinsa. Seuraavaan turnaukseen pitää mennä täydellisesti valmistautuneena. En ole vielä edes ehtinyt avauksia päättää seuraavaan koitokseen, joten ajattelin jättää Raahen turnauksen välistä. Lisäksi sairastelu on syönyt fyysistä kuntoa. Niinpä järkevämpi tähtäin on OSS:n elo-turnaus 30.11.-1.12.2013. 

Kaksi em. teosta aion ensin tutkia perinpohjaisesti, sillä niissä on niin paljon opettavaisia esimerkkejä. Sen jälkeen panostan loppupelistrategiaa- ja teoriaa. Avausvalmistelut aloitan muutamaa päivää ennen turnausta.   

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti