torstai 24. helmikuuta 2011

Harjoitusmatsi alkoi totaalisella katastrofilla :(
Valkea painoi päälle käytännössä koko pelin ajan, mutta blunderoin aikapulassa koko pisteen! Argh! Ehdin jo pelin aikana ihmetellä, miten helppo nakki tämä matsi tuleekaan olemaan. Puolen tunnin päästä lisäinfoa..
Tässä asemassa musta voi vain istua ja odotella. Minun olisi tietysti pitänyt ihan rauhassa parannella asemia ennen b5-läpimurtoa. Kuninkaalle henkireikä vaikka ensin ja sen jälkeen daami vaikkapa c4:ää. Myös Rybka "ajattelee" samalla tavalla. Tässä asemassa pelataan vain ja ainoastaan kahdesta tuloksesta: 1-0 tai 1/2-1/2. Paitsi jos valkea rupeaa pelaamaan yhtäkkiä kuin aivokuollut gorilla! Aluksi pelasin ennenaikaisen b5:n ja tasapeli siirtotoistolla ei tietenkään kiinnostanut.. mutta aikapulussa tumpeloin sitten oikein kunnolla!Mustalla lienee jo pieni etu ja minulla oli vain n. 3 minuuttia 8 siirtoon. Olen äärimmäisen harvoin aikapulussa pitkissä peleissä ja homma karkaa silloin käsistä todella helpolla. Pelasin 32. Rxb4?? Ra1+ 33. Kh2 Qd6+ 34. g3 Qf6. Valkealla ei ole pelastusta. Olin laskenut tämän aseman niin, että musta lyö heti b4:ään, jolloin Db2 pelastaa päivän. 35. Db2? Rxb4 0-1 

En aikapulassa huomannut, että 35. f4 olisi vielä pistänyt kampoihin. Siirto ei käynyt mielessäkään. Ehkä ajattelin, että musta vain lyö ohesta ja asema on toivoton anyway, mutta mustan torni on suissa. Ja seuraavalla siirrolla ei tietenkään enää saa lyödä ohesta! Voihan rähmä! Itse asiassa Ridgellä olisi saattanut olla suuria vaikeuksia löytää selvää voittojatkoa f4:n jälkeen. Rybka ei tietenkään jätä tilaisuutta käyttämättä, mutta mustan pitää pelata useita siirtoja tarkasti, jotta voittoasema pamahtaa laudalle. 

3 kommenttia:

 1. Tuoreen häviöpelien lyysaaminen julkisesti ei liene psykologisesti niitä miellyttävimpiä puuhia.

  Mutta lukijan kannalta tällainen parin kuvan nysä ei oikein tyydytä.

  Saisiko Nunn -maisen move by move -lyysin ?

  VastaaPoista
 2. Juu, tämä oli tälläinen pikainen.. nyt pää ihan tyhjä. Huomenna jatketaan :)

  VastaaPoista
 3. Kyllä ärsyttää tämä peli.. alussa olisin voittanut "puhtaan" sotilaan yksinkertaisella siirrolla ja mietinkin sitä melko pitkään mutta näin sitten haamuja.. tein sitten siirron jolla oletin voittavani turvallisesti sen soltun. Kyllä oli HELPOLLA voitto tarjolla!

  VastaaPoista