perjantai 25. helmikuuta 2011

Siirrot, jotka vain kone voi nähdä - Osa I



















Tämä asema on eilisestä harjoituspelistä. Olin jo edellisellä siirrolla kämmännyt "puhtaan" sotilaan voiton ihan ihmeellisten haamujen vuoksi. :O Oletin, että pelijatkossa voitan sen sotilaan "turvallisemmin". Anyway, myös musta jatkoi epätarkkaa pelaamista ja siirsi juuri 16... Dd6?!. Nyt valkealla olisi ovela jatko, jolla hän saisi selvän edun..

PS. Jos Ridgelle passaa niin matsia jatketaan maantaina. Pakko päästä nopeasti iskemään takaisin.. sen verran paljon ärsyttää noi ekan pelin tumpeloinnit! :(

5 kommenttia:

 1. Te5 + Rc4 vai?
  Eilisen pelin aikana kuului muuten Df6:n kohdalla joku ihme rusaus, oliko se Mannisen selkäranka? :D Gazzetta dello Sport ainakin uutisoi ottelun ratkenneen jo ensimmäisessä pelissä

  VastaaPoista
 2. Juu, torkkeli e5 valkean eduin. Hemmeti se Re5 oli ihan selvä siinä alussa mutta luulin että voitan turvallisemmin sen soltun pelijatkossa... Ridgen primitiivinen avaustietämys oli koitua hänen kohtalokseen heti alkumetreillä mutta hän lienee sukua Hannu Hanhelle.. hemmetin mäihäpelaaja! :O :D

  VastaaPoista
 3. Anssin sanoissa piilee totuuden jyvä. Avaustietämykseni on kyllä melkoinen vitsi. Eilistäkin avausta olin jopa valmistellut 15. Tc5:een asti. Se siirto tuli tietenkin puun takaa, koska minun mielestä sitä siirtoa ei pelattu vielä 80-luvulla. :)

  Arvoin siinä sitten Te8:n ja Rd7:n välillä (teoriajatko Lg4 ei käynyt edes mielessä). Jostain syystä en tykänny ideasta Rd7, Tf5, g6, Tf4, Rf6, joten valitsin Te8:n, joka on aivan surkea siirto. Olin katsonu, että Te8, Te5, Dd8, Txe8, Dxe8 pitää aseman juuri ja juuri kasassa. Olin jopa laskeskellut jatkoa Te5, De8, Dc2, Txe5, dxe5, Rg4, Rxe5 ja totesin, että sekin kestää. Olisi ollut syytä laskea pidemmälle, koska Rxe5:n jälkeen f4 tekee pihvin.

  Summasummarum 15...Te8 on huono, koska musta häviää sotilaan. No onneksi vastassa oli vaan A. Manninen. Häntä vastaan voi näköjään pelata kuin apina ja voittaa siitä huolimatta.

  Ottelu jatkuu maanantaina klo 17.30. Kaiken järjen mukaan tilanne toisen pelin jälkeen on 2-0 ja Anssi voi sen jälkeen lopettaa shakin pelaamisen. Onneksi maailmasta löytyy myös muita mukavia harrastuksia. Shakki on vaan yksinkertaisesti liian vaikea laji Anssille.

  VastaaPoista
 4. "..joten valitsin Te8:n, joka on aivan surkea siirto."

  Ensimmäinen ajatus oli, että nyt tulee nopea voitto, tähän on pakko olla kumous kun eivät huipulla ikinä pelaa näin. Pikapelissä olisin nyt heittänyt sotilaan voittavan Te5:n saman tien, mutta rupesin laskemaan kaiken maailman jatkoja ja tulin siihen (virheellisen) johtopäätökseen, että pelijatkossa voitan sen sotilaan turvallisemmin. :/

  VastaaPoista
 5. Summa summarum:

  Eka peli oli tasoltaan ihan surkea. Molemmilta melkoista tumpelointia. Laitetaan alkukankeuden piikkin. Ihmeen paljon kismittää vieläkin tämä häviö, vaikka kyseessä oli "vain" harjoituspeli!

  VastaaPoista