keskiviikko 25. joulukuuta 2013

Ennustus vuodelle 2014


Vuoden 2014 loppuun mennessä tultaneen siihen johtopäätökseen, että

1. "Paras" sisiliaisen puolustuksen variaatio on Najdorf; modernit enginet pelaavat jo nyt Najdorfia, vaikka ne eivät noudattaisikaan avauskirjastoa. Myös klassinen sissu on hyvä, mutta Najdorf on selvästi joustavampi. Die-hard Dragon-advokaatit vihdoin myöntävät, että d5-ruutu jää liian heikoksi ja valkea saa etua positionaalisin keinoin.

2. "Paras" vastaus 1.d4 -siirtoon on klassinen slaavilainen; mustan joustava sotilasstruktuuri tarjoaa mukavasti vastapeliä kaikissa jatkoissa. Nimzointialainen ja kuningartarintialainen voivat edelleen hyvin. Torjutun daamigambiitin Tartakower-variaatio on tehokas remiase.

3. Budapestin gambiitti, Alpinin vastagambiitti, Blumenfeldin gambiitti ja Hollantilainen ovat huonoja puolustuksia ja niitä ei pelata enää lainkaan tittelipelaajien välisissä peleissä. Die-hard Hollantilaisadvokaatit vaativat sääntömuutosta, jonka mukaan pakitussiirto f5-f7 pitäisi tehdä lailliseksi. Chigorinin puolustus tarvitsee kipeasti uusia ideoita pysyäkseen hengissä: a bishop pair is a bishop pair! Fajarowiczin gambiitti on täysin kumottu.

Vuoden 2018 turnaussääntöjen mukaan jatko 1.e4 e5 tuomitaan saman tien remiksi (Dead draw!).

1 kommentti:

  1. Hehe. Melko Nostradamus on liikkeellä ;)

    1. Miksi klassinen sisilialainen olisi hyvä mustalle ? Hirveää törkyä. Tai sanokaamme, että sen paremmin Yrjölän kuin Yermolinskynkaan kirja ei onnistunut vakuuttamaan. Kummankin bustasin omin käsin noin vuonna 2007. Nojautunet muihin lähteisiin ?

    2. ja 3. Slaavissa ei tiedetä olevan vikaa. Toisaalta muutkin "legitiimit" systeemit lienevät sitä edelleen ? Mainitut gambiitit puolestaan samoin kuin mainitsematta jääneet horoilut tiedetään kumotuiksi. Uutta oli hollantilaisen heittäminen roskikseen. Onko Riku Haataja nyt pakotettu opettelemaan uusia kuvioita deeneljää vastaan ? ;)


    Ja pakollinen oma ennustus: A-lisenssin hinnankorotus 80 euroon aiheuttaa natinaa, mutta ei muuta. Purnaajat eivät halua astua esiin ja pyrkiä liittohallitukseen muuttamaan tilannetta. Muut puolestaan maksavat kiltisti. Asiat rullaavat entiseen tapaan.

    VastaaPoista