tiistai 24. joulukuuta 2013

Stockfish DD

Supervahvan Stockfish -analyysimoottorin viimeisin virallinen versio on nimeltään Stockfish DD. Huomaa sana virallinen, sillä netissä on lukuisia viritettyjä (tuned) kehitysversiota. Mielenkiintoisena kuriositeettina mainittakoon, että yksi Stockfishin kolmesta kehittäjästä on suomalainen Joonas Kiiski.

Tällä hetkellä omalla koneellani pyörivä versio on tarkalta nimeltään Stockfish DD 64 SSE4.2. Vaikea sanoa muutaman testin jälkeen, onko ko. versio merkittävästi vahvempi kuin Stockfish 4. Yksi asia on kuitenkin päivänselvää; kyseessä ei ole "klubipelaaja". Kuten Komodo-teamin Larry Kaufman totesi, Stockfish on vahvimmillaan syvällissä taktiikoissa ja loppupeleissä. Itse olen huomannut, että Stockfish usein huutaa "Dead draw! 0.00", jos asema vaatii lähinnä suoraviivaista laskemista.    

Siltä varalta, että Roope sattuu uskaltautumaan 2. treenipeliin, oli pakko hieman tsekkailla mahdollisesti laudalle ilmestyvää variaatiota. Hänella siis tulee olemaan 2. pelissä valkeat, mutta ei mitään toiveita avausedusta. Dead draw! :-)Ei kommentteja:

Lähetä kommentti