Kävin pitkästä aikaa hakkaamassa blixtiä ja peli kulki poikkeuksellisen hyvin. Jatkuva ajalla häviäminen (strategiatutkimisen sivuvaikutus) on näemmä loppunut kuin seinään. Anyway, eräs 5 min peli suhteellisen vahvaa vastustajaa vastaan avautui seuraavasti:
1.d4 d5 2.c4 dxc4 3.Nf3 c5 4.e3 cxd4 5.Bxc4 Qc7 6.Qb3 e6 7.O-O dxe3 8.Bxe3 Nf6 9.Nc3 Bd7
Naureskelin pelin aikana, että tämä jamppaa kärsii shakkikulttuurin puutoksesta. "Tuollainen sotilaanryöstä avauksessa ei voi jäädä rangaisematta." 7..dxe3 -siirtoa pidin täysin naurettavana siirtona. Viittaus shakkikulttuurin puutokseen juontaa juurensa Kasparovin kommentista, kun hänen GM-tasoinen vastustajansa salli temaattisen Rxc3 -uhrauksen sisilialaisessa.
Eräät venäläiset suurmestarit analysoivat pelin jälkeen Alapin sissun g6-variaatiota, ja joku länsimäinen huomautti, että musta voisi voittaa taktisella jipolla kaksi sotilasta heti avauksessa. Venäläinen: "Tätä Kasparov tarkoitti sillä, että eräät kärsivät shakkikulttuurin puutoksesta."
Kuvion asemassa "valkean murskaava etu" on täyttä deluusiota. Valkea ei pysty hyödyntämään kehitysetuaan ja sotilas on sotilas! Tämä koskee erityisesti keskustasotilaita. Juuri niiden puutteen vuoksi valkea ei pysty avaamaan linjoja ja hyödyntämään kehitysetuaan. Reilun kolmenkymmenen siirron jälleen puolet valkean armeijasta oli Tuonelan joella ja 0-1. Botvinnikin mukaan virheellinen asemaevulaatio johtaa nopeasti suuriin ongelmiin. So true!
"There are two supreme, overriding principles of the opening. If one side violates the principle of mobilizing peaces as fast as possible, it can only be for sake for implementing the other key principle - that of centre - in a specific situation."
-- Isaac Lipnitsky
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti