tiistai 3. joulukuuta 2013

Pump Up Your Rating ja padlock
Hermansson kehui viikonloppuna Pump Up Your Rating -kirjaa, joten vilkaisin kustantajan nettisivulta näytepätkän. Heti pisti silmään asemassa nro 11 Nelivitosesta tuttu padlock -tekniikka; oikeat siirrot löytyivät välittömästi. Kirjoittaja mainitsee oppineensa tämän idean Petrosianin pelistä, jossa Tigran toteuttaa saman idean vaihtovärein. Samainen asema on myös Nelivitosen ensimmäinen esimerkki padlock -tekniikasta. Nelivitosen opit jäävät hyvin mieleen, mutta nähtäväksi jää, ovatko ne "mielessä" vielä muutaman vuoden päästä..


Nelivitosella tarkoitetaan siis alla näkyvää opusta. Uskallan väittää, että motivoinut 1500-seloinen junnu nousee muutamassa kuukaudessa tasolle n. 1800-1900, jos hän tutkii huolellisesti ja ajatuksen kanssa Nelivitosen ja Lipnitskyn. Toki avauksia ja loppupelejä pitää myös tutkia siinä ohessa. 

2 kommenttia:

 1. 1500-seloinen junnu tai yhtä hyvin aikuinen on vielä niin heikko pelaaja, että kehitystä tapahtuu ylipäätään sillä, jos jotain tekee.

  Mikäli olisin nuorten valmentaja/ohjaaja, en aloittaisi nelivitosella tai lipnitskyllä vaan ensin laitettaisiin taktiikka kuntoon. Siis esim. Reinfeldin 1001 mattia -kirja kouraan.

  Tylsää ehkäpä, mutta pakko tuo on tehdä. Asemalliset viisaudet eivät auta, jos työkalu eli taktiikka puuttuu. Ja myös huolellisuutta pitää kehittää. Voittoja ei tule, jos jatkuvasti putoaa vastustajan depth 2 ideoihin.

  Oletko Anssi ajatellut jossain vaiheessa "oppipojan" hankkimista ? En tarkoita esim. Peltomaata vaan siis joku 8-v. lajista innostunut poikanen...

  VastaaPoista
 2. Kommenttisi osuu oikeaan. Laitoin ehkä (s)elo-alarajan liian alas. 1500-tasolla kannataa opiskella paljon taktiikkaa..

  VastaaPoista